sâmbătă, 5 martie 2011

Agresszív játék

 A pókerben az emelést agresszívnek, a megadást és passzolást passzív játéknak szokás nevezni.
Az agresszív játékstílus rendszeres blöfföléssel jár, így előnye abban mutatkozhat meg, hogy az ellenfél akár nyertes lapjait is eldobhatja, arra gondolva, hogy az agresszív játékosnak jobb lapjai vannak. A kezdő, vagy félénkebb játékosok ellen ez hosszabb távon is nagyon jó fegyver lehet, általában elmondható azonban, hogy semmilyen fajta játékstílust nem jó hosszú távon fenntartani, mert a kicsit is jobb játékosok kihasználhatják a játékstílusból adódó gyengéinket.
Agresszív játékossal szemben sokat lehet kaszálni például, ha nyerő lapjainkkal nagyon passzívan játszunk, csak megadjuk az emeléseit, és a végén mi ráemelünk. Ha az ellenfelünk gyengébb lapokkal sosem agresszív, ez is kihasználható, ha ilyenkor mi válunk agresszív játékossá.
Az agresszív játék arra is jó lehet, hogy a többi játékossal elhitessük, hogy a kevésbé jó lapokkal is szívesen kockáztatunk nagyobb téteket. Ennek eredményeképp ha igazán jó lapunk lesz, könnyebben megadják majd az emelésünket, és ezáltal többet nyerhetünk.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu