sâmbătă, 5 martie 2011

Texas holdem póker szabályok

Ez egy Texas Holdem gyorstalpaló minden új és régi játékosnak. Az oldal megismerteti veletek a póker alapvető célját. Az alapok után egy körbetekintést olvashattok azokról a körülményekről amelyek a saját lapunk mellett jelentősen befolyásolják a játékunkat, ilyenek például a pozició és az ellenfeleink tudása. Mint minden kezdőknek szóló írás ez sem nélkülezheti a játékhoz kapcsolódó matematika ismertetését és a gyors számolást segítő trükkök bemutatását. Azonban  a póker suliban nem csak az alapokat mutatja meg, nem csak általános tanácsokat olvashattok hanem egy részletes játék stratégiát is megoszt veletek aminek segítségével nem érzed magad fegyvertelennek az asztal mellett. Ahogy tapasztalatot szerzel az asztal mellett, kezdj el kisérletezni és alakítsd át ezt az alapstratégiát úgy, hogy passzoljon a személyiségedhez ezzel kialakítva a saját, egyedi stílusodat. Nyomtasd ki az oldalon talalhato tippeket, ezzel egy jó puskát készíthetsz magadnak.


 A játékban általában egy, vagy három kis korong vesz részt, amely az osztót (dealer), a kis vakot (small blind) és a nagy vakot (blind) jelöli. A kis- és nagy vakok korongját nem mindig használják, mivel ők az osztótól mindig közvetlenül balra helyezkednek el, ezért elég az osztót jelölni.
1. A kis vak az előre megbeszélt kezdőösszeg felét, a nagy vak pedig annak egészét maga elé helyezi. Ez az összeg az, amennyibe a játékban való részvétel kerül. Míg a többi játékos a lapjai megnézése után szabadon dönthet arról, hogy részt vesz-e az adott körben, a vakoknak a nevezett összegeket vakon, azaz a lapjaik megnézése előtt be kell rakniuk.
2. Az osztó a kis vakkal kezdve és balra haladva kioszt mindenkinek egy, majd egy újabb kört haladva még egy lapot, azaz összesen mindenkinek két lapja lesz, amit csak ő lát.
3. A nagy vaktól balra ülő a lapjai megnézése után eldönti, hogy részt kíván-e venni a játékban. Amennyiben igen, maga elé rakja a nagy vak által már berakott (előre megbeszélt) összeget, illetve ha akar, többet is berakhat (emelés). Ha nem szeretne részt venni a játékban, bedobja a lapjait. Ezt követően balra haladva minden játékos ugyanígy dönt, hogy játszani kíván-e, illetve ha előtte már emeltek, megadja-e az emelést (vagy bedobja lapjait), esetleg emel vagy ráemel az emelésre. A kis vaknak csak a hiányzó részt kell beraknia (és az esetleges emelések összegét), a nagy vaknak pedig csak az esetleges emelések összegét, illetve ha emelni akar, akkor azt. A kör végén minden játékosnak ugyanannyi zsetonja van maga előtt.
4. Az osztó a zsetonokat elveszi a játékosok elől, és közére helyezi. Ezután egy lapot félrerak, és három lapot fejjel felfelé az asztalra helyez.
5. A játékosok a kezükben lévő két lappal és az asztalon lévő három lappal játszanak, ezek alapján dönthetnek, hogy passzolnak emelés nélkül, emelnek, megadják-e mások emeléseit, vagy bedobják lapjaikat.
6. A teljes kör után az osztó az esetleges zsetonokat elveszi a játékosok elől, és középre helyezi. Egy lapot félrerak, majd egy újabb lapot rak fejjel felfelé az előző három után.
7. A játékosok a lenn lévő négy, és a kezükben lévő két lapból tetszőlegesen kombinálva kiválaszthatnak 5 lapot, amivel játszanak. Ismét egy emelési kör jön.
8. Az osztó ismét elveszi az esetleges zsetonokat a játékosok elől, és középre helyezi. Egy lapot ismét félrerak, és egy végső, ötödik lapot helyez az asztalra.
9. A játékosok a lenn lévő öt, és a kezükben lévő két lapból tetszőlegesen kombinálva kiválaszthatnak 5 lapot, amivel játszanak. Ismét egy emelési kör jön.
10. Az utolsó emelő, vagy ha senki sem emelt, a kis vak megmutatja lapjait. Tőle balra, sorra mindenki megmutatja a lapját, ha jobb az eddig látott lapoknál (ha nem, akkor dönthet, hogy eldobja, vagy megmutatja). A legjobb lap kombináció tulajdonosa nyeri a középen lévő zsetonösszeget.
11. Az osztó korong (és ha van, a vak korongok) eggyel balra csúsznak, és kezdődik a következő játszma. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu