sâmbătă, 5 martie 2011

Pozíció

 A játékban elfoglalt pozíciónak fontos jelentősége van, mivel attól függően, hogy hol ülünk könnyebb vagy nehezebb dolgunk lehet bizonyos esetekben.
Kis vakként és nagy vakként például igazán rossz a helyzetünk, mivel még a lapjaink megnézése előtt kötelesek vagyunk megválni néhány zsetonunktól (bár az első körben a nagy vak pozíciója jó abból a szempontból, hogy ő emelhet utoljára). Osztóként viszont különösen jó helyzetben vagyunk, mivel mire ránk kerül a sor már mindenki passzolt vagy emelt ha akart, így döntésünket ennek tudatában tudjuk meghozni. Ha úgy látjuk, hogy azért passzolt mindenki, mert senkinek nincs semmije, nagy esélyünk lehet például egy emeléssel elvinni a potot. Az osztótól jobbra lévő pozíciót cutoffnak nevezik, mivel gyakran ő az, aki egy emeléssel elvágja az osztó lehetőségét ez utóbbitól.
A késő pozíciók a már említett többletinformáció miatt jobbak a korai pozícióknál. Gyakran előfordulhat az is, hogy a korai pozícióban lévők eldobják lapjaikat, ezáltal a később ülők nyerési esélyét növelve.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu