sâmbătă, 5 martie 2011

Játékosok száma

 A játékosok száma fontos tényező a megfelelő játékstílus kiválasztása, illetve a lapok értékének megbecslése tekintetében. A pókertermekben általában hat személyes, illetve tíz személyes asztalok vannak, illetve ismert még a két személyes (heads up) játék is. Minél többen játszanak, egy adott lap annál kevesebbet ér, mivel annál nagyobb a valószínűsége, hogy valakinek jobb lapja lesz a miénknél. Sok játékos asztalnál bevett taktika, hogy egy-egy korai emeléssel minimalizálják a játékban részt vevők számát, ezáltal javítva a lapok relatív értékén.
Minél kevesebben vannak az asztalnál, általában annál akciódúsabb a játék. Sok szereplős játékban sokan kivárhatnak, mivel a vakok viszonylag ritkán érkeznek hozzájuk, míg ha kevés szereplő van, sokkal inkább érdemes minden kezet megjátszani.
Általában úgy vélik, hogy a két személyes (heads up) játékot külön tanulni kell, annyira más a sok szereplős játékokhoz képest. Heads upban szinte nincs olyan lap, amit ne lehetne megjátszani, és sokak szerint a "vagy emelek, vagy dobom" taktikát érdemes követni.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu